©2019 Mathurin Management en Producties. 

ROGIER KOMPROE

Acteur, presentator, danser, zanger en coach

Rogier Komproe is danser, zanger, acteur en presentator. Hij studeerde in 1998 af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Daar ontwikkelde hij, naast zijn voorliefde voor dans, ook een grote passie voor zingen en acteren. Vier jaar later maakte het grote publiek kennis met hem als Chino in de Joop van den Ende Theaterproductie West Side Story. Daarna krijgt hij zijn droomrol Ezel in de musical SHREK. Vervolgens was hij te zien in verschillende topmusicals. Onder meer Fame, The Full Monty, Saturday Night Fever, Hair en Aida. Ook speelde hij in de Wonder Boyz en De Vrek van Molière.

 

Als entertainer heeft Rogier de hele wereld afgereisd. Zo toerde hij in 1999 door Europa als danser en mimespeler met de Engelse boyband Boyzone. In 2002 trad hij 3 maanden lang op als zanger, danser en acteur in Tokyo in het grote prestigieuze Japans theaterspektakel Shock III met de Japanse popster Koichi Domoto.

 

Als theatermaker is Rogier al enige tijd vol in actie met zijn eigen theaterproject Missing Pages. Een muzikaal humoristische theatervoorstelling over het leven van Jezus dat niet in de bijbel beschreven staat.

 

Op het witte doek en op tv was Rogier te bewonderen in de Nederlandse bioscoopfilm Sonny Boy naar het gelijknamige boek van Annejet van der Zijl in de rol van David Millar. Ook was hij op tv te zien in Welkom bij de Kamara’s, Mees Kees op de planken en in het najaar van 2016 is hij te zien in de Nederlandse film De Zevende Hemel.

 

Naast zijn werk in het theater en in films is Rogier sinds 2003 presentator in Nederland en België. Zowel op het podium als op televisie. Zo presenteerde hij onder meer 1 seizoen van het Europajournaal van KlasseTV,  de jeugd talentenjacht De battle in Noord. Hij wordt ook vaak ingezet om bedrijfsevents aan elkaar te praten op Rogier’s unieke en energieke wijze. Opdrachtgevers zijn bijvoorbeeld Bacardi-Martini Europe, Britisch-AmericanTobacco, Koninklijk KPN Nederland, het Nationaal ballet, Powerplate-Interational, Het Concertgebouw Amsterdam, Koninklijk Heineken Nederland.

 

Rogier is tevens een veelgevraagd stemacteur. Hij is te horen in (animatie)films, games, commercials, (animatie)series en overheids-infomercials.

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon