©2019 Mathurin Management en Producties. 

JETTY MATHURIN

actrice, comedian, host

Jetty is van huis uit onderwijzeres en logopediste. In de jaren ´80 maakt ze een carrièreswitch naar de theater– en televisiewereld o.a. als presentatrice van het VPRO kinderprogramma Wie, wat, waar, hoelaat. Grote bekendheid krijgt ze door haar rol als Smorrie in de televisieserie Vrouwenvleugel. Verder had ze rollen in o.a. Oppassen!!!, Bradaz, Baantjer, Costa, Blauw Blauw, Otje, Boks en Centraal Medisch Centrum.

 

In het theater is ze naast haar elf succesvolle onewomanshows te zien geweest in theatervoorstellingen als Faja, De Koningin van Paramaribo, Beperkt Houdbaar, Mathurin Meets Music, Daddy Cool, de Vagina Monologen, A Raisin in the Sun en Beneatha’s Place.

 

Op het witte doek is Jetty ondermeer te zien geweest in Madame Jeanette, Oma is Gek! en You II. Als stemacteur is ze o.a. te horen in de Disneyfilm Cars en De Grote Hummimummi Karaoke Show! 

 

Jetty is ridder in de Orde van Oranje Nassau, ridder in de Orde van de Gele Ster (Suriname) en kreeg in recent de prestigieuze Frans Banninck Cocq Penning.

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon